0 0

Історія гриля в Америці. частина 3

Історія гриля в Америці. частина 3

Жителі Америки настільки люблять страви барбекю, що завжди на терасах або ганках будинків є місце для електрогриля. Дуже часто це окрема зона, де є розетка. Крім електричних, багато американців люблять і портативні газові грилі – їх беруть з собою на природу, в кемпінги або на пікніки. А прихильники класики купують традиційні вугільні грилі, що працюють на деревному вугіллі.

Як гриль з'явився в Європі

Любов американців до апетитних страв, приготованих на грилі, помітили і жителі Європи. Звичайно, тут також чули про різні способи приготування м'яса на вогні. Деякі країни мають свої цікаві традиції. Наприклад, в Грузії, на Кавказі і на Балканах здавна використовували мангал або решітку для приготування м'яса на вогні. Також досить поширеним було запікання у вугіллі.

Але вже в ХХ столітті, разом з солдатами Легіону, на територію Європи прийшов американський спосіб приготування м'ясних страв – на грилі. Апетитне соковите м'ясо з хрусткою скоринкою припало до душі жителям Європи. І вже в 1950 роках в Мадриді, Лісабоні, Парижі почали відкривати заклади харчування, де можна було скуштувати страви на грилі. Цікаво, що європейці майже не використовували нових рецептів і способів. До кулінарних експериментів вдавалися тільки у Франції – тут почали придумувати нові рецепти. Недарма її називають країною кулінарів.

Де гриль не «прижився»

Однак любов до страв на грилі прижилася не у всіх країнах Європи. Наприклад, гриль не завоював прихильність жителів Великобританії. Причиною може бути любов англійців до страв, приготованих у фритюрі. А, можливо, це пов'язано з тим, що гриль і барбекю – способи приготування їжі на природі і дуже часто їх використовують на пікніках. Але літо в Англії досить холодне, і такі посиденьки не завжди вдається влаштувати.

Варто згадати, що сам формат барбекю не дуже прижився серед жителів Європи – вони обирають більш прості страви. А пікнік для європейців – не тільки можливість смачно поїсти, а й цікаво та активно провести час з рідними та друзями.

Гриль завжди під рукою

Сьогодні страви на грилі користуються особливою популярністю. На ньому готують не тільки м'ясо, а й рибу, овочі, фрукти. Страви барбекю – невід'ємна частина меню різних ресторанів. Крім того, в Україні є компанії, де можна купити газові грилі і насолоджуватися апетитними стравами коли завгодно. ТМ Enders пропонує великий вибір газових грилів барбекю, які поєднують інноваційні розробки та вражають функціональністю. Щоб дізнатися докладніше, відвідайте сайт компанії www.enders.com.ua або поспілкуйтеся з нашими консультантами.

Попередні частини цієї статті читайте за посиланнями: 1 частина та 2 частина

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук