0 0

Печериці на грилі: 3 перевірені маринади

Закуски Печериці на грилі: 3 перевірені маринади

Печериці на грилі виходять ароматні, соковиті, з пікантними нотками. І готуються дуже легко. Головне - правильно підібрати маринад, який допоможе надати страві довершений смак. Якщо у вас є газовий гриль барбекю, обов'язково приготуйте це ароматне літня страва.

Краще вибирати свіжі молоді гриби, які не мають ознак псування. Мариновані печериці з банки для приготування на грилі не підходять. Не беріть дуже дрібні грибочки, бо вони швидко пересушується і підгорає. Дуже великі гриби краще розрізати навпіл.

Печериці очистіть, промийте, просушіть, залийте маринадом і добре перемішайте. Час маринування печериць - від 30 до 60 хвилин. Але це залежить від розміру грибів та їх кількості. Гриби можна нанизувати на шампури або викласти на решітку.

Поки гриби маринуються, підготуйте газовий гриль на балконі. Готуйте до золотистої скоринки, не забувайте перевертати. Точний час приготування залежить від розміру грибів і вашого гриля.

Маринади на будь-який смак

Один з найсмачніших маринадів - лимонно-гірчичний. Він універсальний, підійде і для інших грибів. Але печериці виходять особливо смачні. Змішайте в мисці оливкова олія (1-2 ст. Ложки.), Сік лимона (1 ст. Ложку), гірчицю (1 ст. Ложку), мед (1 ч. Ложку), сіль і перець. Залийте гриби отриманою сумішшю, залиште на 30-40 хвилин.

Не менш смачний часниковий маринад. Для його приготування змішайте оливкова олія (1/4 ст.), Часник (3 зубчики), сіль, чорний перець, зелень. Подрібніть часник, додайте інші інгредієнти. Замаринуйте підготовлені гриби на 15-20 хвилин.

Якщо ви хочете отримати гриби з пікантним смаком, вибирайте маринад на основі соєвого соусу. Для цього змішайте соєвий соус (60 г), сушену паприку, подрібнений часник (2 зубці), лимонний сік (40 г), кріп. Додайте підготовлені гриби, добре все перемішайте і залиште на 20-30 хвилин.

Кілька корисних порад

Печериці можна готувати на грилі з різними овочами - солодкий перець, баклажани, цибулю, помідори, морква, кабачки. Час приготування всіх цих продуктів приблизно однаково. Але не варто брати картоплю, тому що гриби будуть вже готові, а картопля буде ще сира.

Підкреслять смак готового блюда пікантні соуси - сметанний, часниковий.

Як гарнір до печериць на газовому барбекю підійдуть смажені або сирі овочі, смажену картоплю.

Сподобалися рецепти? У рубриці «Рецепти» на сайті ТМ Enders є багато цікавого. Також тут https://www.enders.com.ua/produkcija/grili-bbq/ ви можете замовити перевірені і надійні газові грилі барбекю. Готуйте з легкістю і комфортом!

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук