0 0

Рецепт форелі на грилі

Шукаєте оригінальні рецепти для барбекю на вихідні? Приготуйте форель на грилі. Блюдо виходить дуже ніжним, пікантним і соковитим. Негативних відгуків ми ще не чули!

Готуємо рибу

Приготування на грилі допоможе зберегти всі поживні речовини цієї червоної риби. Головне – дотримуватися кількох простих правил.

  1. У супермаркетах і рибних магазинах можна купити готові стейки, тушку, філе на шкірі або без неї.
  2. Моєму рибу, видаляємо все зайве, ножем або скребком чистимо від луски. Якщо ви вирішили купити готові стейки, вибирайте ті, які мають товщину 3-4 см. Тоді риба вийде соковитою.
  3. Зверніть увагу на колір стейків: вони повинні володіти однорідним темним кольором. Філе має бути щільним, а не розвалюватися. Обов'язкова умова - форель повинна бути свіжою.

Як приготувати маринад

Рибу обов'язково потрібно замаринувати. Маринад може бути будь-який. Але найчастіше це імбир, соєвий соус, мед або сік лимона. Можна використовувати спеції для маринування риби, рослинне масло. Підготовлені шматки натерти або залити маринадом. Після цього рибу поставте в холодильник.
Готувати форель можна на електричному грилі, на вугіллі і навіть на сковороді-гриль.
Скільки часу готувати? Це залежить від розміру шматків, температури. Приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Якщо форель підрум'янилася, значить вже готова. Але дуже важливо не пересушити рибу.

Форель з лимоном

Приготована за цим рецептом риба - ніжна, соковита, ароматна. А лимонний сік допоможе розкрити смак і доповнить блюдо.

Необхідні інгредієнти:

  • стейк форелі 4 шт .;
  • 1 лимон;
  • 4-5 ст.л. масла;
  • соєвий соус, біле вино - за смаком;
  • сіль, гірчиця, коріандр, запашний перець.

  1. Рибу посипаємо спеціями. Для цього змішуємо сіль, перець, коріандр, гірчицю. Розтираємо все до порошку. Для маринаду найкраще використовувати керамічну або пластиковий посуд. Викладаємо рибу, на неї вичавлюємо лимонний сік, додаємо біле вино, соєвий соус. Добре, якщо вся риба буде покрита маринадом. Тепер - в холодне місце мінімум на одну годину.
  2. Форель виходить смачною і на мангалі з вугіллям, і на газовому грилі, а також на сковороді-гриль.
  3. Витягуємо шматочки з маринаду. Витираємо паперовими рушниками, щоб не було зайвої вологи. Змащуємо рослинним маслом. Готувати форель треба на добре розігрітій решітці по 4-5 хвилин з обох сторін.
  4. Акуратно викладаємо рибу на тарілку, сервіруємо петрушкою і лимоном.

Більше рецептів смачних страв шукайте на сайті www.enders.com.ua.

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук