0 0

Англійське барбекю: ростбіф на грилі

Англійське барбекю: ростбіф на грилі

Продовжуємо знайомити вас з грильною кухнею країн світу. На черзі Великобританія і одна з головних м'ясних страв, яку любить навіть Її Величність! Мова про ростбіф – яловичу вирізку, обсмажену на спеціальній сковороді і доведену до готовності на грилі-барбекю.

Традиції та звичаї

Як відомо, британці – дуже консервативна нація. Усталені правила у всіх сферах життя зберігаються століттями і до їжі це відноситься в першу чергу. Ростбіф став одним з національних символів країни завдяки природним умовам островів – Великобританія тривалий час займала лідируючі позиції в розведенні великої рогатої худоби. Сьогодні весь світ вирощує породи, які були виведені в Британії ще у 18 столітті.

Скуштувати справжній ростбіф можна в одному з британських пабів або, використовуючи ваш домашній гриль на газу. Ця страва вважається основною на кожному англійському недільному обіді. У домашніх умовах англійські господині готують ростбіф в духовці і подають з підливою, картоплею-пюре і йоркширським пудингом.

Рецепт ростбіфа для гриля

Для ростбіфу слід купувати яловичу вирізку або філейну частину. Шматок повинен бути щільним і мати жирові прошарки – під час приготування частина жиру розплавиться, м'ясо буде соковитим і танутиме в роті.

Не поспішайте включати ваше барбекю на газу, адже спочатку майбутній ростбіф потрібно «витримати». Для цього оберніть яловичину пергаментом для випічки і залиште на верхній полиці холодильника на два дні. Потім дотримуйтеся інструкції:

  1. За 2 години до початку приготування дістаньте м'ясо з холодильника, щоб воно прогрілося при кімнатній температурі. Видаліть м'ясні плівки і щільно обмотайте шматок харчовим шпагатом. Так ростбіф запечеться традиційним циліндром.
  2. Із спецій для ростбіфу вибирайте тільки сіль. Існує дуже багато сучасних варіацій з маринадом, але в класичному рецепті м'ясо натирають сіллю.
  3. По-англійськи страва називається «roast beef», що означає «смажена яловичина». Посоливши, швидко обсмажте м'ясо з усіх боків на сильно розігрітій сковороді.
  4. Тепер настав час газового гриля, використовувати який найзручніше через можливість підтримувати точну температуру приготування. Час приготування ростбіфа залежить від величини шматка і ваших уподобань за ступенем прожарювання. Виміряйте внутрішню температуру м'яса і зніміть його з гриля, коли термометр покаже 57.2 ° C (для прожарювання medium rare) або 65.5 ° C (для medium або medium well). Більше про ступінь прожарювання читайте в нашій попередній статті.

При подачі зніміть шпагат і наріжте ростбіф на тонкі шматочки з ніжною рожевою м'якоттю всередині. Як гарнір подайте картоплю та горошок, а кращими соусами будуть гірчиця і хрін. Запивати англійський делікатес рекомендується сухим червоним вином. Приємного апетиту в Англії бажають по-французьки, так що bon appetit!

Крім смачних порад, ми також готові поділитися інформацією про те, який гриль купити для дому. Телефонуйте: +380 44 225 86 10 або вибирайте гриль на сайті компанії Enders: https://www.enders.com.ua/ru/produkcija/grili-bbq/.

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук