0 0

Стейк Нью-Йорк. Історія і рецепт

Червоне м'ясо Стейк Нью-Йорк. Історія і рецепт

Свіже м'ясо (яловичина), сіль, перець і вогонь – все, що потрібно для смачного стейка. Здається, все просто. Однак приготувати його вдається не кожному.

Ніжна текстура, щільне м'ясо і яскраво виражений яловичий смак – це стейк Нью-Йорк. Для його приготування використовують тонкий край, поперекову частину від 13 ребра до костреца.

Родом з Америки

Стейк має свою історію. З'явився він у 19 столітті. У Нью-Йорку працював ресторан Делмоніко, він проголосив себе «Першим елітним рестораном Америки». Одною з фірмових страв тут був стейк, приготований з тонкого краю. Він називався «Delmonico». Минуло багато часу, а страва досі носить назву, пов'язану з містом, де його приготували вперше.

Секрети приготування

Правильно вибране м'ясо – запорука смачної страви. Якісна яловичина – це поєднання вишуканого смаку і аромату. Тому багато спецій або складний гарнір будуть зайвими. У нас часто використовують вирізку з биків або корів зернової відгодівлі. Це м'ясо є біднішими за смаком, тому вимагає спецій, приправ, гарніру.

Для стейка Нью-Йорк використовують два ступені прожарювання. Перший називають шоковим: шматки яловичини просто запікають на сильному вогні. М'ясо всередині залишається сирим і зберігає сік. Другий етап передбачає доведення м'яса до потрібного ступеня прожарювання. Для цього на грилі зменшують температуру.

Готовий стейк подають не відразу – він повинен хоча б 5 хвилин відпочити. За цей час змішуються всі соки, і рівномірно розподіляється температура.

Як приготувати стейк Нью-Йорк

Необхідні інгредієнти:

  • стейк Стріплоін – 2 шт .;
  • оливкова олія;
  • сіль перець.

Технологія приготування

Ріжемо м'ясо на шматки товщиною 2,5-3 см. Потім змащуємо шматки олією, залишаємо на 10-15 хвилин. Викладаємо підготовлене м'ясо на гарячий гриль. Готуємо з кожного боку по 3 хвилини, перевертаємо кожну хвилину. Також потрібно підсмажити з боків. Тепер солимо і перчимо. Чекаємо кілька хвилин і подаємо до столу. Особливо підходить цьому стейку вершковий соус з перцем.

Розкрити справжній смак стейка допоможуть сучасні газові грилі. Наприклад, деякі моделі компанії Enders оснащені інноваційними пальниками з технологією Turbo Zone. Вона передбачає нагрів до + 400С. А це – те, що потрібно для смачного стейка.

Більше інформації про грилі ТМ Enders – за посиланням https://www.enders.com.ua/ru/produkcija/grili-bbq/. Готуйте з легкістю!

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук