0 0

Ребра барбекю: смачний рецепт на всі випадки життя

Свинина Ребра барбекю: смачний рецепт на всі випадки життя

Ароматні реберця з ніжною скоринкою на газовому грилі - вдала ідея для пікніка. Особливо, коли стейки і шашлик вже набридли. Готуються легко, просто, а готову страву порадує не тільки приємним смаком, але і має насичений колір і стане прикрасою святкового столу.

Реберця на грилі підійдуть і для вечірки барбекю, адже прекрасно поєднуються з різними напоями, і їх приготування вимагає багато часу і зусиль. А щоб реберця вийшли ароматні і смачні, потрібно правильно їх вибрати, і приготувати маринад. Адже це запорука того, що страва вийде соковитим і м'яким.

Як вибрати ребра

Щоб мариновані реберця вийшли смачні і ароматні, не варто використовувати заморожене м'ясо. Якщо все-таки цього не вдасться уникнути, то розморожувати повільно. Краще залишити на нижній полиці холодильника на кілька годин або на ніч.

Для приготування на професійному грилі найкраще підходять свинячі реберця з невеликою кількістю сала - після приготування вони виходять соковиті і дуже ніжні.

Маринади для ребер можуть бути різні. Не бійтеся експериментувати, додавати улюблені приправи і спеції. Прекрасно поєднується з ребрами сік лимона, вино, часник, чебрець, розмарин. Можна використовувати кислі фрукти або ягоди, які додають легкий пікантний присмак.

На 5-6 порцій:

• 1-1,5 кг свинячих ребер;

• 1/2 ст. л. паприки;

• 3 ст. л. коричневого цукру;

• 0,5 ст. л. сухого часнику;

• щіпка меленого червоного перцю;

• 1 ч. Л. морської солі.

Спосіб приготування:

1. Ребра помийте, поріжте на порційні шматки. Оптимальний варіант - по 2-4 ребра, зробіть невеликі надрізи на внутрішній плівці. Не потрібно різати ребра на дуже маленькі шматочки, інакше вони можуть вийти дуже сухими.

2. З'єднуємо всі інгредієнти, натираємо ними реберця.

3. Маринувати ребра треба як мінімум 3-4 години, можна залишити на ніч в маринаді.

4. Підготуйте газовий барбекю. Викладіть замариновані реберця на гарячу решітку і готуйте до появи апетитною скоринки. Але будьте уважні, час від часу перевертайте реберця, щоб вони смажилися рівномірно.

5. Час приготування ребер різне - все залежить від їх розміру, а також товщини і кількості м'яса на кістці. Переважно це 20-40 хвилин. Про те, що ребра готові, свідчить прозорий сік з м'яса.

6. Незадовго до завершення приготування ребер на грилі полийте їх соусом барбекю. Його можна приготувати самостійно або купити.

7. Зніміть реберця з гриля на газу, поріжте на порційні шматки. Реберця, приготовані за цим рецептом, смачні і гарячі, і холодні. Їх можна подавати з соусом і легким овочевим салатом.

Ви вже відчуваєте цей неймовірний аромат готових реберець, але у вас поки немає барбекю на газу? Звертайтеся до менеджерів компанії Enders, і вони вам допоможуть. Великий вибір грилів вас здивує: https://www.enders.com.ua/grili-bbq.html

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук