0 0

Гарбуз на грилі, сезон круглий рік

Овочі  Гарбуз на грилі, сезон круглий рік

Гарбуз називають королем осіннього меню. З нього готують запіканки, пироги, салати, супи-пюре. А якщо ви шукаєте нові ідеї, радимо приготувати гарбуз на грилі.

І смачно, і корисно

Пікантний смак і приємний аромат диму не залишать байдужим навіть тих, хто не дуже любить цей помаранчевий овоч. А якщо у вас є сучасний газовий гриль, то приготувати гарбуз дуже просто. Крім того, такий спосіб приготування допомагає зберегти максимум корисних речовин. А це фосфор, магній, кальцій, вітаміни В1, В2, В12. Особливо багатий гарбуз бета-каротином і пектинами, які допомагають поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту.

Страви з гарбуза бажано включати в раціон тим, хто страждає від серцевих захворювань, а також захворювань нирок, печінки, геморою, нервових розладів, а також при безсонні, атеросклерозі та застуді. Помаранчевий овоч також радять вживати і тим, хто мріє надовго зберегти молодість і піклується про стан шкіри.

Як приготувати гарбуз на грилі

Гарбуз на грилі – відмінний гарнір для осіннього столу. А ще його можна подавати як окрему страву. Готується гарбуз швидко і легко, а результат приємно здивує.

Інгредієнти:

  • 1 невеликий гарбуз;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1/8 чайної ложки меленої гвоздики;
  • 1/8 чайної ложки меленого мускатного горіха;
  • 1 чайна ложка меленої кориці;
  • 2 столові ложки упакованого коричневого цукру;
  • 2 чайні ложки морської солі.

Спосіб приготування

  1. Вибирайте достиглий гарбуз. А щоб розрізати його на дві половини, використовуйте довгий кухарський ніж. Акуратно приберіть насіння і м'якоть. Поріжте на невеликі шматочки.
  2. Приготуйте маринад: змішайте оливкову олію, спеції. Викладіть підготовлені скибочки в маринад, залиште як мінімум на півгодини. Поки гарбуз маринується, розігрійте гриль до 200 градусів.
  3. Викладіть шматочки на гарячу решітку, посипте коричневим цукром. Час приготування – 8-10 хвилин, до появи слідів решітки гриля. Не забувайте за цей час перевертати шматочки і поливати їх залишками маринаду. За бажанням ви можете посипати готовий гарбуз тертим сиром.

Гарбуз, приготований на грилі, можна використовувати для салатів. З газовим грилем барбекю від Enders готувати легко і просто. Переконайтеся в цьому самі. А якщо ви тільки плануєте купувати гриль на газу, зверніться до менеджерів компанії Enders – https://www.enders.com.ua/produkcija/grili-bbq/. Тут допоможуть вибрати оптимальний варіант. Більше смачних ідей для гриля – у розділі «Рецепти» на нашому сайті.

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук