0 0

Овочі на грилі. Коренеплоди

Овочі Овочі на грилі. Коренеплоди

Овочі на грилі можна подавати як гарнір до м'яса або як самостійне блюдо з різними соусами. Тут можливостей для експериментів – безліч, а нові соуси подарують незвичайні смакові нотки.

Овочі на грилі – не тільки смачно, але і корисно. На відміну від смаження на олії або варіння, нетривала термічна обробка і мінімальна кількість масла дозволяють зберегти корисні елементи і поживні речовини. Ця страва підійде для любителів дієтичного харчування і тих, хто піклується про струнку фігуру і постійно рахує калорії.
Картопля, печериці, болгарський перець, баклажани, кукурудза, кабачки, цибуля, морква – ці овочі найчастіше використовують для приготування на грилі. А поєднання може бути будь-яким.

Як готувати

Овочі на грилі можна готувати різними способами:

  • на шампурах;
  • на спеціальній решітці;
  • в лотках для гриля;
  • в спеціальних овочевих кошиках.

Будь-який спосіб – це просто, легко, швидко і дуже смачно. Таке апетитне доповнення до шашлику точно оцінять ваші рідні та друзі. Готові овочі-гриль можна використовувати для приготування салатів або навіть піци.

Рецепт від шеф-кухаря

Що знадобиться:

  • морква
  • буряк
  • сік половини апельсина
  • спеції
  • масло
  • оцет.

  • Для цієї страви краще брати молоді овочі. Ріжемо соломкою буряк і моркву.
  • Для маринування моркви використовуємо орегано, чебрець, роздавлений часник, масло, оцет. Все перемішуємо, додаємо моркву. Залишаємо на 10-15 хвилин.
  • Маринад для буряка – це розмарин, масло, сік половини апельсина. Додаємо нарізаний буряк. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
  • Викладаємо овочі на решітку. Готуємо на грилі з обох боків до рум'яної скоринки.

Корисні поради

  • Овочі обов'язково маринують перед приготуванням. Всього 10-15 хвилин в маринаді зроблять блюдо дуже смачним. Якщо ж просто запекти овочі на грилі, вони швидко втратять вологу, будуть сухими. Це вплине і на смак готового блюда, яке буде нагадувати гуму.
  • Для маринаду можна використовувати різні інгредієнти: бальзамічний оцет, оливкова олія, гірчицю, часник, лимонний сік, соєвий соус, пряні трави, улюблені спеції. Ті ж овочі, мариновані в різних маринадах, смакуватимуть зовсім по-іншому.
  • Оптимальний час приготування овочів на грилі – 5-10 хвилин з кожного боку. Тоді вони будуть соковитими.
  • Гриль не повинен бути занадто гарячим, або ж овочі просто згорять.
  • Не тримайте блюдо дуже довго на грилі, тоді інгредієнти втратять корисні властивості.
  • Досвідчені кулінари радять солити вже після закінчення приготування. А спеції можна додавати в будь-який час.

Смачного!

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук