0 0

Яку рибу готувати на грилі?

Морепродукти Яку рибу готувати на грилі?

Любите страви на грилі, однак хочеться чогось нового? Ароматна, ніжна, соковита риба на грилі – відмінний варіант. Це не тільки смачне, але і дуже корисне дієтичне блюдо: під час приготування риба не просочується жиром і прекрасно зберігає всі корисні властивості. Однак, щоб смачно приготувати рибу на грилі, слід знати деякі секрети.

Як правильно вибрати рибу

Для приготування на грилі можна вибирати будь-яку рибу, але кулінари радять брати не жирну і з невеликою кількістю кісток. Це може бути скумбрія, оселедець, минтай, норвезький сьомга.

Риба може бути різного розміру, але краще вибирати велику або середню. Велику рибу краще розділити на шматочки філе або стейки. Запікати повністю краще середню рибу. Для приготування м'якої і ніжної риби, яка може втратити форму, краще використовувати спеціальні решітки для барбекю.

Досвідчені кулінари говорять, що краще вибирати прісноводну або морську рибу з нейтральним смаком. А під час процесу приготування на грилі риба вбирає аромат і має яскравий насичений смак. Відмінно виходить райдужна і коричнева (озерна) форель, а також морські карасі – це справжня смакота.

Зверніть увагу на зовнішній вигляд і запах риби. Ніколи не використовуйте рибу, яка має підозрілий запах або просто несвіжа. Інакше ви ризикуєте своїм здоров'ям.

Тонкощі приготування

Для того, щоб риба мала насичений смак і аромат, її потрібно замаринувати.

Рибу помийте, почистіть. Маринад може бути будь-який: з білого вина, йогурту, соєвого соусу, пряних трав (краще вибирати сухі, вони більш ароматні). А може бути оливкова олія, часник, сіль, перець, майоран, лимонний сік. Змішайте всі інгредієнти, залийте цим маринадом рибу і поставте на півгодини в холодильник.

Час приготування риби на грилі може бути різним. Якщо ви готуєте рибне філе, яке має товщину 2,5-3 см, то цілком достатньо 8 хвилин. Температура повинна бути 230-280С. Якщо ви хочете приготувати цілу рибину, то часу буде потрібно значно більше – 10-15 хвилин. Температура повинна бути 180-230 С.

Також варто стежити, щоб риба на грилі не пригоріла. Для цього щедро змастіть її маслом під час маринування.

Не забувайте часто її перевертати. А визначити готовність блюда з риби можна простим натисканням пальцем – м'якоть повинна бути пружною.

Перед подачею посипте готову страву зеленню. Можна подавати рибу з овочами.

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук