0 0

Запікаємо м'ясо під кришкою гриля

Червоне м'ясо Запікаємо м'ясо під кришкою гриля

Ароматне, ніжне і соковите м'ясо можна запекти не тільки в духовці або в печі. Для цього підійде і сучасний барбекю на газу. Прислухайтеся до наших порад, і результат точно перевершить ваші очікування!

Секрет пікантного смаку дуже простий – для приготування слід використовувати непрямий жар (коли безпосередньо під продуктом немає полум'я). Такий метод відмінно підходить для великих шматків м'яса.

І смачно, і корисно

На думку експерта з барбекю, автора різних кулінарних книг Елізабет Кармель, «приготування їжі із закритою кришкою гриля дозволяє творити справжні чудеса». Їжа виходить не тільки смачною, але й корисною. Адже запікання дозволяє зберегти максимум корисних речовин.

Використовуючи кришку гриля, ми створюємо ефект печі: жар огортає продукти з усіх боків і просто не дає йому згоріти. Крім того, в закритому грилі навіть великий шматок м'яса готується рівномірно.

У зоні непрямого спека можна готувати не тільки м'ясо. Ніжними і ароматними виходять овочі, приготовані цим способом.

Свиняча корейка на грилі з часником і пікантними травами

  • 1 кг свинячої корейки;
  • часник (кілька зубців);
  • спеції, ароматичні трави (базилік, розмарин, чебрець) – за смаком.

Свинячу корейку отримують з спинної частини туші, вона вважається справжнім делікатесом. Щоб готову страву порадувала багатим смаком і ароматом, обов'язково потрібно замаринувати м'ясо. Для цього потрібно натерти свинину сумішшю солі, перцю, часнику розчавленого і ароматних трав. Ми залишаємо м'ясо в холодильнику на кілька годин. Зрештою, ви можете використовувати будь-які спеції і ароматні трави, і отримувати нові нотки смаку. Маринування не тільки розм'якшити свинину, але і додасть пікантності готового блюда.

Але це – половина успіху. Дуже важливо дотримуватися технологію приготування.

  • Розігрійте газовий гриль.
  • Викладіть підготовлений шматок м'яса на гарячу решітку і обсмажте до золотистої скоринки в зоні прямого нагріву (приблизно по 5 хвилин з кожного боку). Слідкуйте, щоб м'ясо не згоріло.
  • Перемістіть свинину в зону непрямого нагріву і закрийте кришкою. Через 20 хвилин переверніть м'ясо на іншу сторону.
  • Не забувайте контролювати температуру – вона повинна бути в межах 200С. Готуйте до тих пір, поки товста частина м'яса не покаже температуру 65С.
  • Після цього можна знімати м'ясо з гриля. Однак відразу подавати до столу не варто. Залиште відпочити на 10 хвилин, наріжте скибочками і подавайте.
  • Запечене м'ясо можна зберігати в холодильнику 2-3 дні.
  • Доповнити блюдо можна легким гарніром і пікантним соусом.

З грилем, купити який можна за вигідними цінами від ТМ Enders, готувати дуже легко. До речі, на сайті компанії є багато смачних рецептів, які точно оцінять ваші рідні та друзі. 

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук