М'ясо на грилі: антрекот
Антрекот на грилі – дуже ситна і смачна їжа. А ще – чудова ідея, як урізноманітнити меню. На грилі м'ясо виходить дуже соковитим, з ароматом диму.
Трішки історії
Антрекот – вишукана страва, яка прийшла до нас з французької кухні. Дослівно в перекладі назва означає «м'ясо між ребрами» (entre – між і côte – ребро).
Сьогодні антрекот – це шматок вирізки з ребром. Найчастіше це яловичина, але може бути і свинина. Зазвичай м'ясо в цій частині туші дуже соковите і ніжне, а тому ідеально підходить для швидкої обжарювання і не вимагає тривалого приготування.
А для того, щоб приготувати ідеальний антрекот, кулінари використовують маленький секрет: злегка відбивають кухонним молотком м'ясну м'якоть.
Антрекот у пікантному маринаді
Пропонуємо приготувати антрекот на грилі з яловичини в пікантному маринаді. Для цього потрібно свіже м'ясо і спеції для маринаду. Не варто вибирати заморожене м'ясо, адже це може погіршити смак страви.
Для маринаду змішуємо (на 4 порції):
- 4 шматки антрекота (шматки вирізки на кістки);
- 3-4 столові ложки олії;
- 1 столову ложку соєвого соусу;
- 1-3 зубчики часнику;
- свіжу зелень;
- сіль перець.
Всі інгредієнти з'єднайте. М'ясо вимийте і висушіть. Покладіть м'ясо в маринад і добре перемішайте. Залиште м'ясо на кілька годин, щоб воно замаринувалося. Щоб блюдо вийшло ніжним і соковитим, краще замаринувати м'ясо і залишити на ніч.
Наступний крок – жарка м'яса на грилі. Готувати підготовлені шматки треба лише кілька хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки і при цьому кілька разів перевернути. Ступінь підсмажування ви можете регулювати самостійно.
Ще один важливий момент – не потрібно пересушувати м'ясо, інакше антрекот вийде жорстким. Для цього потрібно підливати маринад під час смаження.
З соусом – смачніше
Перед подачею готовий антрекот нарізають гострим ножем на великі шматки, посипають спеціями. Відварна або смажена картопля і зелений горошок – класичний гарнір для антрекота. Однак тут можливостей для кулінарних експериментів дуже багато. Це може бути і звичайний овочевий салат, і капуста, а також тушкований гарбуз. Різні гарніри будуть розкривати смак страви по-різному, тому сміливо експериментуйте.
Крім гарнірів, ви можете подавати до антрекоту різноманітні соуси: ідеальне поєднання – це антрекот і французький соус Рокфор. Пиво чи червоне вино, болгарський перець, маслини, яйця, каперси, спаржа – різні добавки оригінально доповнять страву.
М'яких і смачних вам антрекотів!