0 0

Кавун і персик на грилі

Фрукти Кавун і персик на грилі

Хочете вразити гостей незвичайними стравами на газовому барбекю? Пропонуємо приготувати оригінальне і дуже смачна страва - кавун на грилі. В результаті ви отримаєте карамельний смак і тонкий димчастий аромат. Він може бути і хорошим гарніром до м'яса, і дивним десертом.

Готуємо кавун

  • 1 невеликий кавун;
  • сік і цедра 1 лайма;
  • 1/4 ст. л. меду;
  • 1 ст. оливкового масла.

Для подачі:

  • • свіжозірвані листя м'яти;
  • • солона морська сіль.

Кавун помийте, наріжте трикутниками. Чи не відрізайте шкірку, інакше шматки буде важко перевернути щипцями для гриля. Для 4-6 чоловік досить кавуна, який важить менше 5 кг. У середній мисці змішайте разом сік лайма і цедру, мед і оливкове масло. Залийте сумішшю підготовлені шматки.

Підготуйте гриль. Викладіть підготовлені скибочки на решітку. Готуйте на середньому вогні з кожного боку по 2-3 хвилини. Готові скибочки посипати морською сіллю і подавати з м'ятою.

Можна експериментувати з різними спеціями, і кожен раз будуть нові смакові відтінки. Запечена кавун подають з сирним соусом, вийде дійсно кулінарний шедевр. Дуже смачно, якщо посипати зверху шматочками фети. Якщо ви плануєте подавати кавун в якості десерту, додайте морозиво.

Десерт з кавуна легкий і низькокалорійний, тому підійде для тих, хто на дієті. А на грилі він виходить дуже соковитим і хрустким.

Як приготувати персики на грилі

Персики, приготовані на грилі, просто тануть у роті. Вони стають ще солодше і соковитіше. А якщо ви хочете додати нових ноток, використовуйте коричневий цукор і корицю. Персики на грилі можна подавати як десерт з морозивом, прохолодним йогуртом, збитими вершками. Також вони можуть бути гарніром для свинини або складовими салатів. Вибирайте стиглі фрукти, в яких добре відділяється кісточка.

  • 4-5 невеликих персиків (залежить від кількості гостей);
  • 4-5 ложок олії з нейтральним ароматом;
  • 3 столові ложки коричневого цукру;
  • 1 чайна ложка кориці.

Кожен персик змастіть маслом, викладіть на решітку. Готуйте на середньому вогні, поки не утворюються сліди від гриля, в середньому 6-8 хвилин. Переверніть фрукти, посипте цукром і корицею.

Неодмінно спробуйте приготувати кавун і персики на грилі. Повірте, ваші гості будуть в захваті. Адже це не тільки дуже апетитно, а ще просто і легко готується.

Все, що вам потрібно, – натхнення, фрукти, спеції і, звичайно, газовий гриль, ціну на який можна дізнатися на сайті ТМ «Enders» https://www.enders.com.ua/produkcija/grili-bbq/.

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук