10 міфів про газові грилі. Частина 1
Як і все нове, газовий гриль-барбекю став предметом гучних суперечок і обговорень, в процесі яких вдалося з'ясувати не тільки істину, але і створити кілька вельми стійких міфів. Ми зібрали всі упередження, що заважають людям сміливо купувати газові грилі-барбекю, і розвіємо кожен з них прямо зараз!
Міф №1: Готувати на газовому грилі можуть тільки професійні кухарі
Багато любителів відпочинку на природі напевно готували страви на вугіллі. Так ось, обходитися з вугільними моделями барбекю набагато складніше, ніж з газовими! У другому випадку в процесі приготування їжі ви можете вмикати, вимикати і контролювати температуру простим поворотом ручки.
Підготовка до роботи також займає не більше кількох хвилин – разом з поворотом ручки спрацьовує автоматичний пьєзорозпал, газ починає надходити до конфорки і, поки ви принесете продукти, вже можна буде починати готувати.
Міф №2: Приготування на газовому грилі не дає запаху диму
Звичайно, запаху диму ви не відчуєте, але слід врахувати, що характерний аромат барбекю утворюється від попадання крапель жиру і соку продуктів на розігріту поверхню (що б це не було – вугілля або метал). А в процесі приготування на газовому барбекю цей момент присутній.
Міф №3: Конструкція гриля занадто складна, він може швидко вийти з ладу
По-перше, на продукцію ТМ Enders надається гарантія від виробника на 2 роки і сервісна підтримка на весь термін експлуатації. По-друге, техніка сконструйована з німецькою точністю і буде служити вам довгі роки, а при хорошому поводженні і все життя. По-третє, частини гриля, на які лягає основне навантаження (а це решітка та інші поверхні, що знімаються) виконані з чавуну та нержавіючої сталі. Сумніватися у довговічності таких матеріалів не доводиться.
Міф №4: Заощадити при покупці такого гриля не вдасться
В асортименті Enders моделі найрізноманітніших цінових категорій, тому кожен зможе вибрати техніку під свій бюджет. Не варто забувати, що купити газовий гриль-барбекю – означає заощадити на паливі, адже для вугільних моделей необхідно купувати готове вугілля і рідину для розпалювання, в екологічності якої є великі сумніви. Ви також значно заощадите на часі приготування, а час, як відомо, не купиш за жодні гроші.
І, нарешті – газовий гриль служить набагато довше звичайних мангалів, тому через кілька сезонів він почне приносити вам чистий прибуток!
Міф №5: Гриль на газу пожежонебезпечний
Так, але не більше ніж газова плита. В основі роботи гриля лежить той же принцип, тільки в якості палива виступає зріджений пропан-бутан. Основна проблема безпеки всіх типів газового обладнання – можливість витоку газу.
Компанія ТМ Enders рекомендує використовувати балони G.L.I., на яких встановлено клапан, що стравлює надлишковий тиск. Також в комплекті до кожної моделі додається якісний редуктор (регулятор тиску) німецького виробництва.
Виявляється, за історію існування газових грилів з'явилося стільки міфів, що вмістити їх в один текст буде складно. Незабаром ми опублікуємо наступну добірку міфів та їх спростувань, а поки познайомтеся з нашою технікою ближче: https://www.enders.com.ua/ru/produkcija/grili-bbq/