0 0

Спеції для гриля

Спеції для гриля

Страви на грилі – ароматні, смачні і дуже соковиті. А ще їжа, приготована на грилі, максимально корисна, адже під час приготування не потрібно використовувати додатковий жир. Саме тому страви, приготовані на грилі, можна вживати всім. Однак, щоб урізноманітнити смак улюблених страв і перетворити їх на справжній шедевр, можна використовувати спеції. Прочитайте нашу статтю, і ви дізнаєтеся, як правильно підібрати спеції, що з чим поєднується і як отримати найкращий результат.

Спеції для смачного м'яса

Основна приправа до м'яса – сіль. Для приготування на грилі найкраще вибирати велику морську сіль. Щоб ще більше розкрити смак м'яса, ідеально підійдуть такі спеції і трави як:

  • шавлія;
  • розмарин;
  • майоран;
  • естрагон;
  • базилік;
  • орегано.

Ці приправи можна використовувати і в сушеному, і свіжому вигляді. А ось ще кілька порад про спеції до м'яса:

  • Мелена чорний перець допоможе краще розкрити аромат м'яса.
  • Якщо ви готуєте молоде м'ясо, краще віддати перевагу білому перцю.
  • Чи любите гострі страви? Вибирайте червоний кайенский перець. Він не тільки додасть гостроти м'яса, а й забезпечить насичений яскравий колір.
  • Щоб додати пряного смаку і аромату, вибирайте червону і зелену паприку.

Готуємо птицю: кілька секретів

У порівнянні з іншими видами м'яса, птиця набагато ніжніше. Це слід враховувати при виборі спецій. Для любителів гострих страв з птиці краще вибирати чорний, білий або червоний перець. Гострі страви – не ваше? В такому випадку вибирайте паприку. Ідеально для птиці підійде також:

  • каррі;
  • чебрець;
  • естрагон;
  • шавлія.

Для маринування м'яса птиці треба набагато менше цибулі, ніж для свинини. Якщо ви хочете краще розкрити смак курячого м'яса або дикої птиці – додайте більше часнику.

Ароматна риба

Риба на грилі виходить дуже смачна і ароматна. Крім того, це ще й низькокалорійна їжа. Пряні спеції з ніжним ароматом – кращий вибір для риби. Це може бути:

  • лимонна і огіркова трава;
  • розмарин;
  • кріп;
  • естрагон;
  • чебрець.

Якщо маринуєте жирні сорти риби, можна додати часник – він додасть більше аромату. А ще до страв з риби додають лавровий лист, куркуму, шафран. В іншому все залежить від ваших уподобань, а можливостей для експериментів дуже багато.

Готуємо овочі і фрукти на грилі

Якщо традиційні страви на грилі вже набридли, можна поекспериментувати і здивувати гостей. Наприклад, приготувати смачні закуски з овочів і фруктів. Якщо їх правильно замаринувати і підібрати спеції, вони запам'ятаються навіть більше, ніж ваші традиційні м'ясні страви!

Якщо ви хочете приготувати овочевий шашлик, то до нього відмінно підійдуть лавровий лист, кмин, чорний перець, паприка, коріандр. З пряних трав вибирайте розмарин, шавлія, петрушку або черемшу. Фрукти відмінно підкреслить кориця, гвоздика, ваніль, бадьян, а також – м'ята і меліса.

І ще один маленький секрет, який допоможе розкрити смак овочевих і фруктових страв на грилі. Додайте під час приготування трохи рому або коньяку.

Смачного!

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук