0 0

Як доглядати за ножами для м'яса

Як доглядати за ножами для м'яса

Якісний і надійний ніж – головний інструмент будь-якого шеф-кухаря. І не тільки. Він повинен бути гострим, адже швидко розрізати продукти набагато приємніше, ніж просто їх розпилювати. Якщо ви хочете приготувати ароматний стейк на газовому грилі на балконі, без гострого ножа просто не обійтися.

Професійні кухарі використовують один ніж 12-15 років. А секрет – правильний догляд.

Мийте правильно

Ножі не рекомендують мити в посудомийній машині, краще це робити вручну. Після нарізки цитрусових, помідорів радять помити ніж відразу, щоб запобігти окисленню металу і появу ознак корозії. Не варто залишати ножі в раковині з іншим посудом – після контакту з іншими предметами лезо може швидко затупитися. Використовуйте для миття губку і миючий засіб. Ретельно мийте і лезо, і рукоятку, щоб не залишилося жирних слідів. Особливо зверніть увагу на область біля основи леза. Тут можуть залишитися частинки їжі, і в цьому місці можуть розвиватися бактерії. Після миття обполосніть ніж проточною водою і акуратно протріть м'якою тканиною.

Ножі з дерев'яною ручкою вимагають особливого догляду. Не варто тримати рукоятку під струменем води: дерево вбирає вологу і може втратити форму. Краще використовувати вологі серветки. Дерев'яні ножі не варто мити миючими засобами, так як вони можуть зруйнувати структуру матеріалу.

Для дерев'яних ножів рекомендують використовувати масло: змочіть їм ганчірочку і ретельно протріть сухою ніж. Залиште на кілька годин. Пізніше акуратно витріть сухою ганчіркою.

Використовуйте за призначенням

Щоб ніж довго служив, використовуйте його тільки за призначенням. Не варто різати гострим ножем для м'яса хрусткий хліб. Краще придбайте кілька якісних приладів. Так, обвалочний ніж найкраще підійде для зачистки м'яса від кісток і сухожиль. А для нарізування м'яса на стейки для газового барбекю краще вибрати великий шефський ніж. Щоб розрізати кістки, підійде невеликий топірець або спеціальна пила.

Точити ножі для м'яса потрібно два рази в рік. Для цього використовуйте спеціальний точильний камінь.

Ні в якому разі не зберігайте ніж для м'яса разом з виделками, ложками або іншими ножами. Краще купіть спеціальний магнітний тримач або лоток-підставку, де є окреме місце для кожного ножа.

Дотримуйтеся цих простих правил і ваш ніж буде «в формі». А якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, радимо купити портативний газовий гриль. ТМ Enders пропонує великий вибір моделей на будь-який смак – https://www.enders.com.ua/produkcija/grili-bbq/!

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук