0 0

Гриль у Франції

Гриль у Франції

Французи люблять часто і цікаво відпочивати. А щоб влаштувати цікавий пікнік, вони не чекають відпустки, а використовують будь-яку можливість.

Цікаво, що у Франції готують барбекю не так, як в США. Наприклад, м'ясо або рибу ніколи не кладуть на гриль, поки полум'я не згасло. Особливо популярні вугільні грилі, грилі на газу використовують менше. У французьких містах мало відкритих майданчиків для барбекю, тому грилі на балконах, дахах будинків, навіть в парках і на парковках нікого не здивують.

Що готують французи на грилі

Франція – це не тільки круасани. А на грилі тут готують різні продукти. Особливу увагу приділяють спеціям і маринадам. Загалом, страви на грилі тут люблять прості в приготуванні, але смачні та ситні.

  • Класика французької кухні – стейк Кот де Беф. Це соковите філе мармурової яловичини на зачищеній реберній кістці. Часто це великий шматок м'яса на 3-4 реберних кістках. У французьких ресторанах можна спробувати стейк Кот де беф з соусом беарнез або соусом з сиру Рокфор. Однак це дороге м'ясо, тому його не побачите на барбекю дуже часто, воно тільки для особливих випадків.
  • Апетитні пряні ковбаски Мергез – традиційне блюдо для гриля у Франції. Вони дуже популярні в країнах Північної Африки. Однак в середині 20 століття блюдо почали готувати у Франції. Звідти воно «перекочувало» в інші європейські країни. Для приготування ковбасок Мергез використовують фарш з баранини або яловичини і спеції. Пікантних ноток надає страві кмин, перець чилі, гострий соус Харісса. Крім того, соус дає ковбаскам насичений червоний колір. Часто додають часник, фенхель, які забезпечують пряний смак. Найніжніші і найсмачніші ковбаски Мергез – з м'яса ягняти. Однак це недешеве задоволення. Тому частіше використовують суміш фаршу – дві третини баранячого і одну – яловичого.
  • Меню для гриля у Франції важко уявити без риби і морепродуктів. Лосось, тунець, мідії, кальмари, сардини, форель – тут безліч можливостей для оригінальних поєднань і сміливих експериментів!
  • Ароматні овочі гриль з хрусткою скоринкою – ще одна «родзинка» французької кухні. Морква, спаржа, редиска, цибуля-порей, буряк, болгарський перець, баклажани, помідори, гриби – список можна продовжувати. Овочі на грилі у Франції – це справжнє мистецтво.

Неодмінний атрибут барбекю у Франції – вино з натурального винограду. Тут перевагу віддають натуральному продукту вітчизняного виробництва. Найчастіше вибирають рожеве вино. Воно допоможе розкрити істинний смак риби, м'яса або птиці, приготованих на газовому грилі барбекю. Крім того, холодна рожеве вино – відмінний вибір для жаркого літнього дня.

А щоб насолоджуватися барбекю в кращих французьких традиціях, можна купити газовий барбекю. Звертайтеся до менеджерів ТМ Enders або обирайте гриль за посиланням – https://www.enders.com.ua/produkcija/grili-bbq/!

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук