0 0

Карамельная глазур на м'ясі. Як зробити?

Соуси Карамельная глазур на м'ясі. Як зробити?

Ви пробували коли-небудь свинячі реберця, стейки або м'ясо птиці в апетитною карамельної глазурі? Сьогодні ми виправимо цю ситуацію. Такий спосіб приготування робить блюдо ще смачніше і одночасно захищає від пересихання під час приготування на газовому грилі барбекю. До речі, цю техніку часто використовують американці. А приготувати ароматну глазур зовсім не важко.

Головне – бажання, кілька перевірених порад і трохи практики, і результат буде, як на фотографіях відомих шеф-кухарів. А ваші страви на газовому грилі, купити який можна онлайн, стануть ще духмяний і соковитіше. Крім того, готову страву буде виглядати більш презентабельно.

Готуйте м'ясо, діставайте барбекю на газу і записуйте перевірений рецепт!

Перевірені секрети приготування м'яса в глазурі

Процес карамелизации досить складний: під дією високої температури цукор перетворюється в карамель. Головні її ознаки – насичений коричневий відтінок і солодкий горіховий смак. Карамель має клейку консистенцію, і дуже швидко застигає.

Саме завдяки цим властивостям цукру його використовують для приготування різних глазурей. М'ясо в карамельній скоринці має не тільки насичений, але і вишуканий смак, краще відчуваються нотки спецій. Досвідчені кухарі радять використовувати глазур, навіть якщо ви не маринували м'ясо. Вона точно не зіпсує готову страву. Так, маринад змінює смакові нотки і дозволяє відчути всю палітру смаків. А карамель легко перетворить блюдо в кулінарний шедевр!

Вибираємо м'ясо для карамелізації

Хочете здивувати рідних і приготувати м'ясо в глазурі на портативному газовому грилі? Для цього прекрасно підійде не тільки свинина і яловичина, а й курячі крильця, гомілки, стегна і м'ясо індички.

Стейки з добірної мармурової яловичини в поєднанні з карамеллю виходять дуже смачними і пікантними. Адже там є прожилки жиру, які тануть під час приготування і роблять блюдо ще соковитішим.

Секрети успішної карамелизации

Карамелізоване м'ясо на грилі – відмінна ідея для святкового столу. Обов'язковою інгредієнтом глазурі є цукор. Можна брати джем, мед, фруктовий сік або солодкий соус.

Дуже важливо, щоб глазур на м'ясі не згоріла. Тоді вона перетворюється в гірку кірку, і може зіпсувати смак страви. Наносите глазур на м'ясо, коли воно в зоні помірного спека. Найкраще це робити за 5-10 хвилин до готовності м'яса.
Для приготування глазурі змішайте готовий соус, додайте цукор або мед і спеції за смаком. Поставте суміш на вогонь і помішуйте. Коли вона увариться і зменшиться в обсязі, глазур готова. Використовуйте її відразу. Найкраще це робити за допомогою кулінарного пензлика.

Сподобався рецепт? У рубриці «Рецепти» на сайті ТМ Enders є багато цікавого. Також тут https://www.enders.com.ua/produkcija/grili-bbq/ можна придбати газовий гриль-барбекю за привабливою ціною. Готуйте з комфортом!

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук