0 0

Вирізка молочного теляти на грилі

Червоне м'ясо Вирізка молочного теляти на грилі

М'ясо молочного теляти вважають дієтичним продуктом. Воно має вишуканий молочний смак, блідо-рожевий колір, приємний ніжний аромат, невеликий вміст жиру. На дотик м'ясо досить щільне.

Вирізку молочного теляти вважають справжнім делікатесом. Вона соковита, має м'яку текстуру. Вирізку запікають, смажать, готують бефстроганов, ростбіф, медальйони на газовому грилі барбекю.

У чому користь продукту

Поживність, легкість приготування і дієтичні якості – ось головні секрети популярності телятини. Крім того, вона містить вітаміни В3, В6, різні мінеральні речовини (цинк, сірка, мідь, залізо, фосфор). Телятина корисна для травної, нервової системи, слизової оболонки, допомагає регулювати рівень глюкози в крові. Тому її рекомендують вживати маленьким дітям і тяжкохворим людям.

Вирізка молочного теляти на грилі на газу – це ароматно, ситно і дуже смачно. Адже знайти біьш ніжне м'ясо дійсно важко. Воно виходить ніжним, соковитим, тане в роті. І готова страва виглядає вишукано і святково.

Як правильно готувати вирізку

Приготування на портативному газовому грилі допомагає повністю розкрити смак м'яса. А також зберегти максимум корисних властивостей. І готується страва досить швидко. Зона слабкого нагрівання або сильного жару – вибирати вам, адже це впливає на смак готового блюда. Але обидва способи приготування дозволять отримати прекрасний результат!

Щоб блюдо вдалося, правильно вибирайте м'ясо. Воно повинно мати ніжно-рожевий колір. Не варто використовувати заморожене м'ясо – воно втратить соковитість. І блюдо не врятує навіть сучасний барбекю на газу.

Маринувати м'ясо не обов'язково. Якщо все-таки ви любите маринади, вибирайте легкі і не тримайте в них м'ясо тривалий час. Досить півгодини.

Кілька секретів приготування

Вийміть м'ясо з холодильника, залиште на годину при кімнатній температурі. Поріжте його на невеликі шматки – краще 3-4 см. Кожен шматочок натріть сіллю і оливковою олією. Готуйте в зоні сильного жару близько 2 хвилин з кожного боку. Таким способом ви отримаєте ступінь прожарювання medium rare.

Готові медальйони залиште на кілька хвилин відпочити. Щоб готова страва було ще соковитішою, візьміть трохи вершкового масла, змастіть медальйони. Накрийте фольгою.

Більше перевірених рецептів для газового гриля – на сайті ТМ Enders https://www.enders.com.ua/recept.

Прислухайтеся до наших порад, і всі ваші страви будуть ароматними і дуже смачними!

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук