0 0

Стейк Томагавк. Історія і рецепт

Червоне м'ясо Стейк Томагавк. Історія і рецепт

Соковите м'ясо на кістці з приємним горіховим ароматом – це стейк Томагавк. Він вражає не тільки багатим смаком, а й розмірами – вага може бути близько 2 кг!

Стейк Томагавк, приготований на газовому грилі барбекю – ефектне блюдо, яке підійде для великої компанії. Вишуканий м'ясний делікатес приємно здивує гостей і подарує відчуття ситості.

Улюблена їжа ковбоїв

Одні джерела пов'язують історію стейка Томагавк з ковбоями і Диким Заходом. Його форма нагадує сокиру на довгій ручці – зброя північноамериканських індіанців.

Інші джерела стверджують, що цей стейк має не тільки американське, але і англійське коріння. У 1873 році вихідці з Англії – сім'я Грінвуд і їх друг Жорж Грант – привезли з Шотландії в Америку чотири бичка породи Абердинский Ангус.
Саме представники сімейства Грінвуд і почали готувати справжні американські стейки з мармурового м'яса. У їхньому будинку часто ночували приїжджі ковбої, і один шматок мармурового м'яса міг вгамувати голод навіть дуже ненажерливого ковбоя. Траплялося, що вони спеціально повертали в гостинний будинок сімейства Грінвуд, щоб знову спробувати смачні стейки. Минуло багато років, а стейк Томагавк досі користується особливою популярністю.

Томагавк з пікантним соусом

Сучасні газові грілі – кращий спосіб швидко і смачно приготувати великий шматок м'яса. Пропонуємо перевірений рецепт, який розкриє преміальний смак і аромат страви.

  • 2 стейка Томагавк;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 столові ложки олії з рисових висівок;
  • 3-4 зубчики часнику.

Приблизно за годину до приготування вийміть м'ясо з холодильника. Натріть його сіллю, перцем і маслом рисових висівок, залиште маринуватися. За цей час розігрійте газовий гриль. Змішайте подрібнений часник з вершковим маслом, викладіть на стейки.

Спочатку обсмажте стейки з усіх боків на прямому вогні (близько 2 хвилин), а потім перекладіть в зону непрямого жару. Часто новачкам важко приготувати стейк Томагавк, адже не завжди вдається досягти рівномірної прожарювання м'яса через його вагу. Тому стежте за температурою, використовуйте кулінарний термометр. «На око» готувати не варто, щоб не зіпсувати страву. Час приготування залежить від ступеня прожарювання, який ви хочете отримати. Мармуровість м'яса біля кістки досить інтенсивна, тому шеф-повари радять використовувати для цього стейка ступінь прожарювання Medium. Він передбачає температуру всередині м'яса в межах 50-55C. Дайте стейку відпочити хоча б 10 хвилин, а потім наріжте поперек волокон і подавайте з соусом.

А щоб насолоджуватися неперевершеними стейками в будь-який час, радимо купити газовий гриль-барбекю. Детальніше – https://www.enders.com.ua/produkcija/grili-bbq/.

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук