Користь червоного м'яса і особливості вживання
Про корисні властивості яловичини знали ще наші предки. Дослідження сучасних вчених лише підтверджують це. Яловичина – відмінне джерело білка, вітамінів групи В, заліза, цинку і інших поживних речовин. Однак щоб зберегти їх, потрібно правильно приготувати м'ясо. Можна використовувати професійний гриль – тоді страва вийде не тільки корисною, але і дуже апетитною.
І смачно, і дуже корисно
- Яловичину рекомендують вживати хворим після операцій, а також для відновлення організму після хвороби. Яловичий бульйон сприяє загоєнню ран, допомагає відновити м'язи.
- Червоне м'ясо обов'язково має бути включено в раціон тих, хто займається важкою фізичною і розумовою працею. На думку вчених, воно засвоюється краще, ніж деякі фрукти, овочі, злаки. Особливо – молода яловичина і телятина, які мають приємний молочний смак і ніжні волокна.
- Яловичина позитивно впливає на травну систему, зокрема знижує кислотність шлунково-кишкового тракту, нейтралізує солі і ферменти, які дратують оболонку шлунка. Тому її рекомендують вживати тим, хто страждає розладами травної системи.
- М'ясо легко засвоюється організмом, не викликає дискомфорту, відчуття тяжкості в шлунку. Саме тому педіатри рекомендують використовувати пюре з відвареної яловичини або телятини для прикорму немовлят.
І це ще не весь перелік корисних властивостей червоного м'яса. Також воно:
- нормалізує роботу нервової системи, обмінні процеси в організмі;
- покращує роботу кровеносної системи, зміцнює судини, серцевий м'яз;
- допомагає нормалізувати рівень холестерину;
- підвищує гемоглобін;
- сприяє зміцненню кісток.
Червоне м'ясо слід включити в раціон людей, які страждають від хронічних захворювань травної та серцево-судинної систем. Воно багате фосфором, фтором, кальцієм, калієм, тому регулярне вживання яловичини допомагає зберегти здоровими і міцними зуби, нігті і волосся.
Яловичина рідко викликає алергічні реакції. Її вживання може завдати шкоди організму тільки при використанні неякісних продуктів або надмірного вживання смаженої їжі.
Головне – свіжість і якість
М'ясо тварин, які отримували будь-які добавки для збільшення маси – шкідливе. Небезпечні сполуки зберігаються в м'ясі, тому його не варто давати дітям. Купуйте яловичину тільки в перевірених точках продажів, де строго дотримуються всіх вимог і піклуються про своїх споживачів.
Замініть смаження іншими способами приготування – це може бути запікання, тушкування, варіння, приготування на грилі. Їжа, приготована на газовому грилі, апетитна і дуже корисна, з ароматом диму. На ньому можна готувати різноманітні страви з яловичини.
А якщо у вас до сих пір немає надійного помічника – газового барбекю, неодмінно відвідайте сайт компанії Enders (https://www.enders.com.ua/produkcija/grili-bbq/) або зв'яжіться з консультантами. З технікою від ТМ Enders ви відкриєте нові нотки смаку червоного м'яса!