0 0

Що таке м'ясо. Частина 2

Що таке м'ясо. Частина 2

Наш щоденний раціон важко уявити без м'яса. Це не тільки дуже ситний, але і дуже смачний продукт. Нещодавно ми розповідали, який шлях проходить м'ясо до того, як ми побачимо його на прилавку і магазині або супермаркеті. Сьогодні ж хочемо продовжити «м'ясну» тему і розповісти про особливості приготування цього продукту. Адже найкращий спосіб приготування – запорука його насиченого смаку і неповторного аромату.

Час і спосіб приготування м'яса часто залежить від ступеня його жорсткості. Так, гомілки і лопатки вважають найжорсткішими, вони вимагають тривалого приготування. Інші частини – вирізка, філе, корейка і товстий край – дуже ніжні. Вони швидко готуються, а подають їх навіть в стані напівготовності. Ці частини туші використовують для стейків, які готують на вугільних або газових грилях барбекю.

Найпоширеніші способи приготування

  • Смаження. Для цього способу краще використовувати м'ясо без кісток – філе, окіст, вирізка. Щоб м'ясо вийшло м'яким і соковитим, обов'язково замаринуйте його. Баранячу корейку, філе свинини, товстий край яловичини натирають спеціями, викладають в підготовлену форму. Оптимальна температура – 200-220 градусів. Під час запікання м'ясо можна поливати соком, що виділяється. Зовнішня ознака готовності – підсмажена скоринка. Ягнятину і яловичину можна подавати з червоною серединою, тобто не повністю пропечене.
  • Тушкування. М'ясо нарізають на порційні шматки, додають спеції і обсмажують до хрусткої скоринки. Згодом додають цибулю, моркву, селеру, різні прянощі. Після обсмажування м'ясо заливають бульйоном або водою і тушкують разом з овочами до готовності. Також цей спосіб підходить для жорсткого м'яса птиці і дичини. Рецептів тушкованого м'яса багато, але технологія приготування незмінна.
  • Обсмажування підходить для м'якого м'яса. Порційні шматки викладають на розігріту сковороду і обсмажують до готовності. Наприклад, смачно виходить куряче філе.
  • Гриль – відмінний спосіб приготувати смачну і корисну їжу. Це ідеальний спосіб приготування стейків. На грилі можна готувати не тільки свинину і яловичину, але і м'ясо птиці, кролика, ягняти. Перед порцією ніжного соковитого м'яса з ароматом диму важко встояти. Але приготувати апетитний стейк з рум'яною скоринкою не так вже й просто. Зрештою, кожен вид стейків має свої тонкощі приготування.

На сайті ТМ Enders ви знайдете корисні поради, як правильно маринувати стейки і готувати їх на грилі барбекю, купити які можна онлайн. Моделі наших грилів обирайте тут https://www.enders.com.ua/produkcija/grili-bbq/ 

Готувати на грилі від ТМ Enders – справжнє задоволення. Переконайтеся в цьому і ви!

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук