0 0

Ромштекс: історія і рецепт

Червоне м'ясо Ромштекс: історія і рецепт

Апетитний шматок м'яса швидко втамовує голод і надовго дарує відчуття ситості. Але дуже часто традиційні м'ясні страви набридають, і так хочеться чогось нового. А якщо у вас є газовий гриль, купити який можна онлайн, то можливостей для експериментів безліч.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати ромштекс, який на грилі виходить м'яким, соковитим і з апетитною рум'яною скоринкою. Блюдо просте в приготуванні, швидко готується, тому тут впорається навіть новачок. Крім того, воно універсальне – ромштекс прекрасно підійде і для святкового столу, і для романтичної вечері, і для дружніх посиденьок. Легко, доступно, просто, а головне – дуже смачно!

Родом з Англії

Історія ромштекса пов'язана з Англією, адже це блюдо почали готувати тут. Згодом ромштекс став популярним і в Росії. Але назва була близьким до англійського «ромстек».

Для приготування ромштекса використовують вирізку або філе. Класичний рецепт передбачає використання яловичини. Але смачний ромштекс можна приготувати і з свинини, і з курки.

Можна використовувати сковороду або гриль на газу. На грилі блюдо виходить менше жирним і поживним.

Якісне м'ясо і правильне прожарювання – запорука смачної страви. Переморожене або старе м'ясо просто зіпсує ромштекс. Також важливо стежити за часом приготування, щоб не пересушити м'ясо.

Ситно і смачно

На перший погляд, блюдо готувати дуже просто. Але і зіпсувати його дуже легко.
Наріжте м'ясо поперек волокон товщиною 1,5-2 см. Вага кожного шматочка не повинна перевищувати 100 г.

Акуратно відбийте кожен шматочок, посоліть і поперчіть. У класичному рецепті вказано, що м'ясо обмокують в збите яйце, а потім – в борошно. Але якщо ви плануєте готувати на професійному газовому грилі, краще замаринувати м'ясо в соусі теріякі. Або в суміші соєвого соусу і спецій на 2 години.

Складові:

• Яловичина – 400 г;
• Оливкова олія – ​​50 мл;
• Соус теріякі – 50 мл
• Сіль, перець – за смаком.

Поки маринується м'ясо, підготуйте барбекю на газу. Викладіть шматочки на гарячу решітку. Не забувайте через 5 хвилин перевертати м'ясо і змащувати соусом, який залишився. Це допоможе зберегти блюдо соковитим.

Всього 10-12 хвилин, і апетитний ромштекс готовий! Щоб перевірити готовність, досить проткнути м'ясо виделкою. Якщо витікає прозора рідина, страва готова.

Подають ромштекс з яловичини з соусом, овочами або іншим гарніром. За бажанням м'ясо можна полити вершковим маслом.

Якщо ж ви тільки плануєте купити газовий гриль-барбекю, не зволікайте. Звертайтеся до консультантів ТМ Enders. Вони допоможуть підібрати модель (https://www.enders.com.ua/produkcija/grili-bbq/), яка буде максимально відповідати вашим вимогам.

Готувати на грилі ТМ Enders – справжнє задоволення. Переконайтеся в цьому самі!

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис перед тим як написати відгук